» » » Tesla pircēji Latvijā var rēķināties ar subsīdijām

Tesla pircēji Latvijā var rēķināties ar subsīdijām

Tesla pircēji Latvijā var rēķināties ar subsīdijām
Tesla zinas
work
19:02, 03 апрель 2024
1689
0

Elektrisko transportlīdzekļu un jo īpaši Tesla Motors modeļu popularitāte Latvijas teritorijā nepārtraukti pieaug. Ar katru gadu arvien vairāk autobraucēju pāriet uz videi draudzīgiem transporta veidiem, un jau 2022. gada janvārī valsts varas iestādes plāno ieviest subsīdijas tiem, kas iegādāsies jaunus elektromobiļus.

Runa ir par subsīdijām 4500 eiro apmērā, kuras ir gatavas maksāt jebkuram jauna elektromobiļa pircējam. Tesla modeļu gadījumā šī summa, visticamāk, nesegs 15–20 procentus no elektromobiļa kopējām izmaksām. Tomēr tas joprojām ir labāk nekā nekas!


Šī darbība joprojām ir beztermiņa, un to diktē Vides ministrijas bažas par Latvijas ekoloģijas stāvokli. Saskaņā ar pētījumu aptuveni 30 procenti no valsts oglekļa dioksīda ražošanas rodas no vieglo transportlīdzekļu emisijām. Šajā sakarā pāreja uz elektriskajiem transportlīdzekļiem palīdzēs stabilizēt šo situāciju.

Likumprojekts stāsies spēkā 2022. gada janvārī, tādēļ, ja jūs šobrīd plānojat iegādāties jaunu elektromobili, pirkums jāatliek līdz šim datumam.

http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/
Ctrl
Enter
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl+Enter
Apspriest (0)