» » » Tesla bija neaizsargāta pret hakeriem

Tesla bija neaizsargāta pret hakeriem

Tesla bija neaizsargāta pret hakeriem
Tesla zinas
work
19:01, 03 апрель 2024
1398
0
Elons Masks ieradās automobiļu rūpniecībā no IT jomas. Bagātīgā pieredze maksājumu sistēmu un lietojumprogrammu izstrādē ļāva Tesla Motors dibinātājam savu automašīnu ražošanā un mārketingā pielietot vismodernākos risinājumus un tehnoloģijas. Viens no šādiem risinājumiem ir sponsorēt hakerus, kuri par samaksu meklēs programmatūras ievainojamības.
Faktiski šo pieeju izmanto lielākā daļa lielo uzņēmumu visā pasaulē. Sava veida stresa tests tiek apmaksāts tikai tad, kad tiek atklāta ievainojamība, kas nozīmē, ka var iegūt izcilu rezultātu par ļoti pieticīgu cenu, neiesaistot vairākus profesionālus testētājus.

Kas bija tik interesants, ko hakeri atrada slavenas markas automašīnās? Patiesībā lielākā daļa ievainojamību bija saistītas ar lidar un autopilota kamerām, kuras, kā izrādījās, ir ļoti viegli maldināt. Mašīnredze nedarbojas labi mākoņainā laikā, un tai ir arī tendence uz sajaukt joslām.

Lidaru viegli apmānīja arī viltoti gājēju un transportlīdzekļu attēli, kas vienkārši tika parādīti novērošanas kamerām. Līdz ar to uzbrucēji var sarīkot īstu sabotāžu vai vienkārši nelaipni izspēlēt dārgas elektromobiļa īpašnieku.
Elons Masks ņēma vērā visas atklātās ievainojamības un nepilnības, kā arī solīja lielāko daļu no tiem novērst jau nākamajā programmatūras atjauninājumā, kas, kā atceramies, tiek izplatīts, izmantojot bezvadu tīklus.http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/
Ctrl
Enter
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl+Enter
Apspriest (0)