» » » Tesla īpašnieks Latvijā par savu automašīnu

Tesla īpašnieks Latvijā par savu automašīnu

Tesla īpašnieks Latvijā par savu automašīnu
Tesla zinas
work
19:02, 03 апрель 2024
1944
0

Nesen Tesla zīmola elektromobiļa īpašnieks Andris Kulbergs pastāstīja par grūtībām, ar kurām jāsaskaras Rīgas ceļos. Pēc automašīnas īpašnieka domām, galvenais šķērslis elektrisko transportlīdzekļu iegādei Latvijā joprojām ir neliels uzlādes staciju skaits.

Saskaņā ar statistiku Latvijā ik mēnesi tiek pārdoti līdz 40 dažādu zīmolu elektromobiļiem. Tāpat Latvijas iedzīvotāji aktīvi pērk lietotus elektromobiļus, kas norāda, ka ir zināms pieprasījums. Tomēr, neskatoties uz to, pastāv būtiskas infrastruktūras problēmas.


Tādu pašu problēmu norādīja automašīnu tirgotāju asociācijas biedrs Aldis Cima, kurš sūdzas par neiespējamību uzlādēt elektromobiļus pat tik lielā pilsētā kā Rīga, nemaz nerunājot par apdzīvotajām vietām, kurās ir mazāk iedzīvotāju.


Rezultātā Latvijas iestādes, kas nesen paziņoja par nodomu katram elektroauto pircējam izsniegt 4500 eiro, diemžēl nepievērsa uzmanību galvenajam - modernu un drošu uzlādes staciju pieejamībai.

Tomēr, kā sacīja parlamenta palātas pārstāvis, šī problēma kļuva zināma, tāpēc jau tiek gatavota atbilstoša pakete, lai stimulētu attīstību šajā nozarē.

http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/
Ctrl
Enter
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl+Enter
Apspriest (0)