» » » Pārdošana ar elektromobiļu piegādi Latvijā

Pārdošana ar elektromobiļu piegādi Latvijā

Pārdošana ar elektromobiļu piegādi Latvijā
Tesla zinas
work
15:23, 06 ноябрь 2020
1710
0

Jauniem elektriskajiem transportlīdzekļiem ir zināmas piegādes grūtības. Kavēšanās ir gandrīz trīs mēneši, un paši pircēji nevēlas stāvēt rindā, dodot priekšroku transportlīdzekļu iegādei otrreizējā tirgū. Daži no visgrūtāk sasniedzamiem transportlīdzekļiem ir elektromobiļi no Tesla, Audi un Toyota.

Automobiļu tirgotāju asociācijas vadītājs Andris Kulbergs sacīja, ka jaunu elektromobiļu pārdošanas apjomi Latvijā samazinājās par trešdaļu, salīdzinot ar to pašu pārskata periodu 2019. gadā. Tajā pašā laikā Latvijas tirgū ir zināms deficīts gan saistībā ar koronavīrusa pandēmiju, gan tīri ekonomisku iemeslu dēļ.


Pieejamākās automašīnas ir Skoda modeļi, kurus salīdzinoši viegli iegādāties jebkurā lielākajā automašīnu dīlerī. Kopumā Eiropas autoražotāji bez problēmām tiek galā ar vietējā tirgus piesātinājumu, ko nevar teikt par aizjūras uzņēmumiem, kuriem ir ievērojamas grūtības un palielinātas izmaksas.

Neskatoties uz nomācošo statistiku, Latvijas varas iestādes ir optimistiskas un jau tuvākajā laikā plāno atbalstīt elektromobiļu ražotājus un pircējus. Jo īpaši tiek gatavotas subsīdijas tiem, kas iegādājas jaunu elektromobili.

http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/
Ctrl
Enter
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl+Enter
Apspriest (0)