» » » Jauni nodokļi Latvijā. Laiks pāriet uz Tesla

Jauni nodokļi Latvijā. Laiks pāriet uz Tesla

Jauni nodokļi Latvijā. Laiks pāriet uz Tesla
Tesla zinas
work
15:22, 27 ноябрь 2020
1860
0

Nākamā gada 1. janvārī Latvijā stāsies spēkā jauns likums par nodokļu uzlikšanu transportlīdzekļiem ar iekšdedzes dzinējiem. Saskaņā ar tās noteikumiem automašīnu īpašnieki ar augstu CO2 emisiju maksās daudz lielāku nodokli nekā šodien.

Vislielākais nodokļu slogs būs autobusiem un kravas automašīnām, lai gan komerciālo transportlīdzekļu izmaksas parasti sedz parku un organizāciju īpašnieki. Vieglākās automašīnas ar lielu dzinēja darba tilpumu tomēr būs visnelabvēlīgākajā stāvoklī.


Saskaņā ar jauno likumu dzinējam, kura tilpums ir lielāks par 3 tūkstošiem kubikcentimetru, būs jāmaksā 82 eiro nodokļa atlaide. Vienīgais izņēmums būs uzņēmumu automašīnu dzinēji, par kuriem joprojām var iekasēt maksu par oglekļa dioksīda emisijām pēc vecajām likmēm.

Tādējādi Latvija ir ceļā uz ceļu satiksmes elektrificēšanu, kas pilnībā jāīsteno līdz 21. gadsimta pirmās trešdaļas beigām. Tajā pašā laikā atšķirībā no Rietumeiropas valstij joprojām trūkst infrastruktūras un atbilstošu likumu.http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/
Ctrl
Enter
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl+Enter
Apspriest (0)