» » » Teslas modeļu cenas un Tesla Latvijā

Teslas modeļu cenas un Tesla Latvijā

Teslas modeļu cenas un Tesla Latvijā
Tesla zinas
alexpuskins
12:29, 18 август 2023
1381
0

Nopirkt lietotu Tesla Latvijā ir teju neiespējami - piedāvājums ir ļoti ierobežots. Tomēr autoindustrijas nākotnes virziens ir skaidri nosprausts - elektromobiļi kļūs tikai populārāki. Tomēr, tā kā iekšdedzes dzinēja globālā nomaiņa pret elektrisko motoru atrodas tikai pašā sākuma posmā, saprotams, ka daudzi arvien ir skeptiski noskaņoti un ir daudz neskaidru jautājumu, piemēram, vai ikoniskās Teslas modeļu cenas kādu dienu nolaidīsies līdz vidējā autobraucēja budžetam pieņemamam līmenim.

Tomēr visiem Teslas faniem ir labas ziņas - Īlons Masks nācis klajā ar paziņojumu, ka nākotnē Teslas modeļu cenas patiesi tiks samazinātas un Tesla automašīnas kļūs lētākas. Pēdējo 2 gadu laikā Teslas cenas piedzīvojušas milzu kāpumu - pat 20-30%. Tomēr Masks atklājis, ka Teslas modeļu cenas plānots samazināt, tiklīdz inflācija “nomierināsies”, kā teikts Teslas dibinātāja Twitter kontā.

Vairāk par to, kad gaitāms cenu kritums, par Tesla auto iegādi Latvijā un vai iegādāties Teslas modeļa automašīnu mūsu platuma grādos vispār ir tā vērts, pastāstīsim turpinājumā sadarbībā ar Teslas faniem Latvijā - bezmaksas auto sludinājumu portālu dalder.lv, kas ir pārliecināti, ka Tesla gaida vēl spoža nākotne arī pie mums un pamazām piedāvājums lietotu auto tirgū sāks paplašināties.

Tesla par 26,000 EUR

Lai elektriskos automobiļus darītu pieejamākus iespējami plašākam pircēju lokam, Masks plānoja Teslas modeļu cenas samazināt līdz pat ekonomiskajai 26,000 EUR atzīmei. Vēl pirms krīzes bija plānots papildināt ekskluzīvo un dārgo Teslas modeļu segmentu ar lētākām Teslas modeļu alternatīvām. Tomēr tā vietā notika pretējais un cenas piedzīvoja rekordlielu kāpumu.

Tas gan nenozīmē, ka vīzija par 26,000 EUR vērto ekonomisko Tesla būtu nogrimusi aizmirstībā. Tas arvien ir mērķis, kuru kādu dienu plānots sasniegt, tiklīdz pasaules ekonomika būs labvēlīgāka. Vēl gan līdz tam jāgaida un tikām jāapbruņojas ar pacietību.

Cik pieprasītas ir Teslas automašīnas?

Par spīti milzu Teslas modeļu cenu lēcienam pieprasījums pēc Tesla automašīnām nav piedzīvojis norietu. Arvien uzkrājas neizpildīti pasūtījumi un klientiem Teslas automašīnas piegāde jāgaida pat tik ilgi kā 10 mēnešus.

Šobrīd automašīnas izgatavošanas materiālu cenas ir ievērojami augušas, kas atspoguļojas arī attiecīgi augošajās Teslas modeļu cenās. Turklāt piegādes aizņem tik ilgu laiku, jo industrija saskaras ar materiālu trūkumu.

Teslas populārākie modeļi

Tirgu Tesla pamatā iekarojusi ar 4 sekojošajiem modeļiem: S, X, Y un 3. Un lai gan Tesla neatrodas starp populārākajiem un biežāk pirktajiem auto zīmoliem Latvijā, redzams, ka tā pie mums ielās kļūst sastopama biežāk. Divu gadu laikā, 2020. un 2021. gadā, reģistrēto Teslas automašīnu skaits dubultojies. Salīdzinājumam: 2021. gadā Latvijā reģistrēti 113 zaporožeci un 140 Teslas modeļi.

Cik maksā jauna Tesla?

Teslas modeļa S cena jaunam auto no salona ar pamata komplektāciju - sākot no 93 314 EUR. Teslas modeļa cena X - no 130 673 EUR. Modelis Y tiek pārdots sākot no 57 500 EUR un Teslas modelis 3 - sākot no 51 042 EUR.

Tesla Latvijā sludinājumu portālos

Dalder.lv ir viens no retajiem reklāmas sludinājumu portāliem, kurā atrodama atsevišķa, Teslas modeļu automašīnām veltīta sadaļa. Tiesa, šī ir viena no klusākajām iedaļām, ko nenoliedzami izskaidro karaliskās Teslas modeļu cenas un to salīdzinoši nelielais skaits uz Latvijas ceļiem.

Oficiāla Teslas dīlera Latvijā nav, tomēr jaunas Teslas automašīnas iegādāties iespējams uzņēmumā “Tesla Baltic”.

Ar cerīgu skatu nākotnē

Ņemot vērā, ka Eiropas Zaļā kursa noteiktais virziens iepretim elektromobiļu nākotnei attiecas arī uz Baltijas valstīm, šim zīmolam ir liels potenciāls arī pie mums. Elektromobiļu iegāde tiek atbalstīta tostarp ar samazinātu nodokli, kas ar benzīnu darbināmām automašīnām var sasniegt pat 1000 eur lielu apmēru, bet elektriskajām - nepārsniedz nulli. Jo dabai draudzīgāk, jo pārvietoties ikdienā lētāk.

Tostarp Tesla elektrisko modeļu īpašnieki pie mums var baudīt tādas priekšrocības kā iespēju pārvietoties pa sabiedriskā transporta joslām, bezmaksas publiskās stāvvietas Rīgā un Liepājā, bezmaksas iebraukšanu Jūrmalā un citus bonusus. Turklāt elektromobilis piedāvā daudz klusāku un mierīgāku braucienu.

Lai Teslas modeļu cenas nelaupa mūsu cerību - tuneļa otrā galā pēc ekonomiskās krīzes mūs sagaida lētākas Teslas modeļu cenas! Turēsim Īlonu Masku pie vārda!

http://fiatforum.lv/http://fiatforum.lv/
Ctrl
Enter
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl+Enter
Apspriest (0)